- Konular
- 47
- Skor
- 37
Merhaba Turkceyama.Org hayatta kalanları,
Sevastopol uzay istasyonunun klostrofobik koridorlarında, sinematik evrenin en kusursuz ve acımasız avcısı Xenomorph'a karşı nefes kesen bir kedi fare oyunu oynadığımız Alien: Isolation için en kapsamlı Türkçe yama dosyasını sizlerle paylaşıyorum. Sektörün tanınan çevirmenlerinden Baran Öner ve ferex28 tarafından titizlikle hazırlanan bu yerelleştirme çalışması sayesinde, Ellen Ripley'nin kızı Amanda'nın annesini arayış öyküsünü tamamen kendi dilinizde deneyimleyebilirsiniz.
Bu yama paketi yalnızca ana oyunu kapsamakla kalmayıp, oyuna dair çıkmış olan tüm hikaye ve hayatta kalma ek paketlerini (DLC) de Türkçeleştirmektedir.

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Alien Isolation\
Xenomorph'tan saklanırken ve istasyondaki gizemleri çözerken tüm oyuncularımıza sessiz ve keyifli hayatta kalmalar dilerim!
Sevastopol uzay istasyonunun klostrofobik koridorlarında, sinematik evrenin en kusursuz ve acımasız avcısı Xenomorph'a karşı nefes kesen bir kedi fare oyunu oynadığımız Alien: Isolation için en kapsamlı Türkçe yama dosyasını sizlerle paylaşıyorum. Sektörün tanınan çevirmenlerinden Baran Öner ve ferex28 tarafından titizlikle hazırlanan bu yerelleştirme çalışması sayesinde, Ellen Ripley'nin kızı Amanda'nın annesini arayış öyküsünü tamamen kendi dilinizde deneyimleyebilirsiniz.
Bu yama paketi yalnızca ana oyunu kapsamakla kalmayıp, oyuna dair çıkmış olan tüm hikaye ve hayatta kalma ek paketlerini (DLC) de Türkçeleştirmektedir.

Türkçe Yama Kapsamı ve Öne Çıkan Özellikler
- %100 Tamamlanma Oranı: Ana menü arayüzü, senaryo diyalogları, bilgisayar logları (notlar), mühendislik görevleri ve altyazıların tamamı %100 oranında Türkçeye çevrilmiştir.
- Geniş Sürüm Uyumluluğu: Oyunun Steam platformu ve tüm ek paketleri barındıran Deluxe Edition sürümüyle tamamen uyumlu ve kararlı çalışmaktadır.
- Karakter Desteği Bilgisi: Ana oyun senaryosunda Türkçe karakterler (ı, ş, ğ vb.) tamamen desteklenmektedir; ek paketlerin (DLC) altyapısından ötürü bu içeriklerde Türkçe karakter desteği sınırlıdır fakat okunabilirliğe engel bir durum yoktur.
Türkçe Yamaya Dahil Olan Tüm Ek Paketler (DLC):
- The Trigger DLC
- Lost Contact DLC
- Safe Haven DLC
- Last Survivor DLC (Orijinal film kadrosunu barındıran efsanevi içerik)
- Crew Expendable DLC
- Corporate Lockdown DLC
- Trauma DLC
Varsayılan Kurulum Yolu Rehberi
Oyununuzun bilgisayarınızda nereye kurulu olduğunu bulmakta zorluk çekiyorsanız, Steam platformu için aşağıdaki varsayılan (default) dizini kontrol edebilirsiniz:C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Alien Isolation\
Adım Adım PC Türkçe Yama Kurulum Rehberi
Kurulum işlemi son derece basittir ve yalnızca klasik bir "Sürükle-Bırak" işleminden ibarettir. Kuruluma başlamadan önce, her ihtimale karşı orijinal oyun klasörünüzün bir yedeğini almayı kesinlikle unutmayın. Ayrıca arşiv içerisinden çıkacak olan Beni Oku dosyasını da gözden geçirebilirsiniz.- Aşağıda yer alan bağlantı üzerinden Alien: Isolation Türkçe yama arşiv dosyasını bilgisayarınıza indirin.
- İndirmiş olduğunuz ZIP dosyasını masaüstünüze bir klasör olarak çıkartın.
- Oyunun bilgisayarınızda kurulu olduğu ana dizine (Alien Isolation klasörünün tam içine) giriş yapın.
- Masaüstüne çıkardığınız “Alien Isolation” klasörünün içerisindeki tüm dosyaları kopyalayıp oyunun ana dizinine yapıştırın.
- Bilgisayarınızın ekranına gelecek olan "Hedefteki dosyaları değiştir ve üzerine yaz" uyarısına onay verin.
Alien: Isolation Sistem Gereksinimleri
Oyunun sorunsuz çalışabilmesi için bilgisayarınızın karşılaması gereken donanım özellikleri şu şekildedir:Minimum Sistem Özellikleri
- İşletim Sistemi: Windows 7 (32-Bit)
- İşlemci: 3.16 GHz Intel Core 2 Duo E8500 veya dengi
- Bellek (RAM): 4 GB RAM
- Ekran Kartı: 1 GB VRAM (AMD Radeon HD 5550 veya Nvidia GeForce GT 430)
- DirectX Sürümü: Sürüm 11
- Depolama Alanı: 35 GB kullanılabilir alan
Tavsiye Edilen Sistem Özellikleri
- İşletim Sistemi: Windows 7 (64-Bit)
- İşlemci: AMD Phenom II X4 955 (3.2 GHz) veya Intel Core 2 Quad Q9650 (3.0 GHz)
- Bellek (RAM): 8 GB RAM
- Ekran Kartı: 2 GB VRAM (AMD Radeon R9 200 Serisi veya Nvidia GeForce GTX 660)
- DirectX Sürümü: Sürüm 11
- Depolama Alanı: 35 GB kullanılabilir alan
Teknik Destek ve Yardım
Kurulum aşamasında yama dosyalarını aktarırken bir sorun yaşarsanız, istasyondaki bilgisayar terminallerinde metinlerin aktifleşmediğini görürseniz veya siyah ekran hatası alırsanız hiç çekinmeyin. Yaşadığınız tüm teknik sorunları bu konunun altına yorum yazarak ya da doğrudan profilim üzerinden bana ulaştırabilirsiniz. En kısa sürede yardımcı olmaya çalışacağım.İndirme Bağlantısı
Konuya yorum yazarak Alien: Isolation ve tüm DLC'leri kapsayan Türkçe yama indirme linkine ulaşabilirsiniz:
Gizli içerik
İçeriğe erişebilmek için konuya anlamlı bir mesaj yazmanız ve gönderiyi beğenmeniz gerekmektedir. Gereksiz, anlamsız veya spam niteliğindeki mesajlar forum kurallarını ihlal eder ve hesabınızın uzaklaştırılmasına neden olabilir. Yazdığınız mesajlar moderatör onayından geçtikten sonra indirme bağlantıları aktif olacaktır. Onay süreci tamamlanana kadar lütfen sabırlı olun. Anlayışınız için teşekkür ederiz.