- Konular
- 31
- Skor
- 34
Merhaba Turkceyama.Org üyeleri,
Suikastçıların efsanevi lideri Altaïr Ibn-La'Ahad ile Üçüncü Haçlı Seferi döneminin Kutsal Topraklarına adım attığımız, serinin temellerini atan efsane yapım Assassin's Creed 1 için tamamen ücretsiz olarak hazırlanan Türkçe altyazı yamasını sizlerle paylaşıyorum.
Piyasada bu oyun için sadece ücretli üyelik sistemleriyle sunulan alternatifler bulunsa da, bu çalışmayla birlikte hikayeyi hiçbir ücret ödemeden tamamen kendi dilinizde deneyimleyebileceksiniz.

Yamanın sorunsuz çalışması için aşağıda paylaştığımız 4 farklı paketi sırasıyla kurmanız gerekmektedir:
Kutsal Topraklarda gizlilik içinde hareket eden tüm suikastçılara keyifli oyunlar dilerim!
Suikastçıların efsanevi lideri Altaïr Ibn-La'Ahad ile Üçüncü Haçlı Seferi döneminin Kutsal Topraklarına adım attığımız, serinin temellerini atan efsane yapım Assassin's Creed 1 için tamamen ücretsiz olarak hazırlanan Türkçe altyazı yamasını sizlerle paylaşıyorum.
Piyasada bu oyun için sadece ücretli üyelik sistemleriyle sunulan alternatifler bulunsa da, bu çalışmayla birlikte hikayeyi hiçbir ücret ödemeden tamamen kendi dilinizde deneyimleyebileceksiniz.

Türkçe Yama Hakkında Teknik Detaylar
Yamanın teknik altyapısı ve kararlılığı hakkında sorunsuz bir oyun deneyimi yaşamanız adına lütfen şu detayları dikkatlice okuyun:- Gelişmiş Altyazı Sistemi: Bu mod, oyun motoruna harici altyazı desteği ekleyen SubtitleSynchAC1 altyapısı kullanılarak entegre edilmiştir.
- Çeviri Kapsamı: Şu an için oyun içi tüm hikaye diyalogları ve altyazılar Türkçeye kazandırılmıştır. Oyun dosyalarını tamamen açabilecek bir yazılım (tool) optimize edildiğinde ana menü ve arayüz alanları da güncellenecektir.
- Çeviri Kalitesi: Temel olarak makine çevirisi kullanılmış olsa da, kelimelerin Assassin's Creed evrenine, terminolojisine ve tarihsel sözlüğüne uygun durması adına metinler el ile titizlikle düzenlenmiştir.
Kritik DX9 Gereksinimi: Altyazı modunun kullandığı yazılımsal altyapı maalesef DirectX 10 mimarisini desteklememektedir. Bu nedenle yamanın aktif olabilmesi için oyunu kesinlikle DirectX 9 (DX9) modunda başlatmanız gerekmektedir.- Performans İpucu: Oyun içi kare hızı ve ekran kararlılığı için harici olarak SpecialK yazılımını kullanmanız tavsiye edilir.
Adım Adım Türkçe Yama Kurulum Rehberi
Kurulum aşamasına geçmeden önce, oyun dosyalarınızın orijinallerini bilgisayarınızda yedeklemeyi kesinlikle unutmayın.Yamanın sorunsuz çalışması için aşağıda paylaştığımız 4 farklı paketi sırasıyla kurmanız gerekmektedir:
1. Adım: ASI Loader Kurulumu
- Aşağıdaki bağlantılardan ASI Loader arşivini indirin.
- Arşiv içerisinden çıkan "dinput8.dll" dosyasını doğrudan oyunun kurulu olduğu ana klasörün içine (ana dizine) yapıştırın.
2. Adım: Klasör Oluşturma ve Mod Dosyalarını Aktarma
- Oyunun ana klasörünün içerisine girin ve burada boş bir yere sağ tıklayarak "scripts" adında yeni bir klasör oluşturun.
- İndirdiğiniz SubtitleSynchAC1 arşivinin içerisinden çıkan şu dosyaları kopyalayıp yeni açtığınız bu scripts klasörünün içerisine atın:
- SubtitleSynchAC1.asi
- SubtitleSynchAC1.ini
- subtitles.ttf
- İndirdiğiniz Assassin's Creed 1 Turkish Translation yama arşivindeki .json uzantılı Türkçe dil dosyasını da yine bu scripts klasörünün içerisine aktarın.
3. Adım: Donma (Stuttering) ve DX9 Sorunu Çözümü (İsteğe Bağlı / Tavsiye Edilen)
Oyun dosyalarınız arasında doğrudan DX9 çalıştırıcı dosyası (exesi) yoksa veya oyunu oynarken dakikada bir yaşanan 5 saniyelik donma (stuttering) probleminden şikayetçiyseniz:- Aşağıdaki listeden Hexlenmiş DX9 Exe dosyasını indirin.
- Arşivden çıkan .exe dosyasını doğrudan oyunun ana dizinine atarak mevcut exeyle değiştirin ve oyunu her zaman bu exe üzerinden başlatın.
Teknik Destek ve Yardım
Kurulum adımlarında klasörlemeyi yaparken takılırsanız, altyazılar oyun içinde aktifleşmezse veya donma sorunu devam ederse hiç çekinmeyin. Yaşadığınız tüm teknik problemleri bu konunun altına yorum yazarak ya da doğrudan profilim üzerinden bana ulaştırabilirsiniz. Gelecek olan SubtitleSynchAC1 güncellemelerini takip ederek konuyu güncel tutmaya özen göstereceğim.İndirme Bağlantıları
Modların ve Türkçe yamanın sorunsuz çalışması için gerekli olan tüm bağlantılar aşağıdadır:
Gizli içerik
İçeriğe erişebilmek için konuya anlamlı bir mesaj yazmanız ve gönderiyi beğenmeniz gerekmektedir. Gereksiz, anlamsız veya spam niteliğindeki mesajlar forum kurallarını ihlal eder ve hesabınızın uzaklaştırılmasına neden olabilir. Yazdığınız mesajlar moderatör onayından geçtikten sonra indirme bağlantıları aktif olacaktır. Onay süreci tamamlanana kadar lütfen sabırlı olun. Anlayışınız için teşekkür ederiz.