Türkçe Yama

Admin

Yönetici
Konular
160

Merhaba TurkceYama.Org kullanıcıları,

Bugün sizlere Celeste Yeni Türkçe Yama [%100] [v1.4.0.0 FİNAL SÜRÜM] hakkında detaylı bir inceleme hazırladım. Oyunun hikayesini tam anlamıyla deneyimlemek ve platform mekaniğinin sunduğu zorluğun içinde kaybolmak isteyenler için yepyeni bir Türkçe çeviri artık hazır!

Başlamadan önce, oyunu daha önce çevirmiş olan FunSociety arkadaşımıza teşekkür etmek istiyorum. Burada amacım önceki çeviriyi veya çevirmeni kötülemek değil, sadece oyunun Türkçe çevirisini daha güncel ve hatasız bir hale getirmekti. Oyun dünyasında, özellikle de bağımsız yapımlar arasında Celeste gibi başyapıtların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak benim için bir görev haline geldi.

Celeste Nedir ve Nasıl Bir Oyundur?

Eğer daha önce oynamadıysanız, Celeste bağımsız yapımcı Maddy Makes Games tarafından geliştirilen, zorlu platform dinamikleriyle dikkat çeken bir oyun. İlk başta sadece bir dağa tırmanma hikayesi gibi görünse de, oyun ilerledikçe Madeline’in içsel yolculuğunu, kaygılarını ve kendiyle olan mücadelesini derinlemesine anlatan bir başyapıta dönüşüyor.

Hikayesi, müzikleri ve atmosferiyle bağımsız oyun severlerin gönlünde taht kurmuş olan Celeste, Steam’de %98 pozitif inceleme oranına sahip. Ancak oyunun bu kadar başarılı olmasına rağmen, Türk oyuncular tarafından fazla keşfedilmemesi beni bu çeviriye yönelten ana sebeplerden biri oldu.

1741245336572

1741245352705

1741245374964

Yeni Türkçe Çeviri ve Güncellemeler

v1.4.0.0 Final Sürüm Türkçe yaması, önceki çeviride gözüme çarpan hataları düzeltmek ve eksik kalan noktaları tamamlamak amacıyla tamamen sıfırdan hazırlandı. Özellikle:

✅ Daha akıcı ve doğal bir dil kullanımı
✅ Oyunun duygusal anlatımına uygun çeviri
✅ Tüm diyalogların, menülerin ve alt yazıların %100 Türkçeye çevrilmesi
✅ En son Steam sürümüyle tam uyumlu olması

Bu güncellenmiş çeviri sayesinde, artık oyunun derin duygusal hikayesini çok daha iyi anlayabilir ve Madeline’in yolculuğuna tam anlamıyla eşlik edebilirsiniz.

Celeste Türkçe Yama Kurulumu

Yamayı yüklemek oldukça basit! Kurulum için şu adımları takip edebilirsiniz:

1️⃣ Yamayı aşağıdaki bağlantıdan indirin:

Gizli içerik
Bu içeriği görmek için beğenmeli ve cevap yazmalısınız.
2️⃣ İndirdiğiniz .RAR dosyasını açın ve içindeki iki dosyayı çıkartın.
3️⃣ Bu dosyaları, oyunun kurulu olduğu dizindeki "Content" klasöründe bulunan "Dialog" klasörüne yapıştırın.
4️⃣ Oyunu başlatın ve artık Celeste’yi Türkçe olarak oynamaya başlayabilirsiniz!

Eğer herhangi bir teknik sıkıntı veya eksiklik yaşarsanız, bana Steam üzerinden ulaşabilirsiniz.

Türkçe Çeviri Deneyimi ve Sonuç

Celeste, anlatımı ve oynanışıyla sizi içine çeken bir oyun. Ancak bu derin hikayeyi ve Madeline’in yolculuğunu kendi ana dilimizde deneyimlemek, oyunun verdiği duygusal etkiyi çok daha yoğun hissetmemizi sağlıyor.

Bu yeni çeviri, esprileri, duygusal diyalogları ve platform öğelerini doğru şekilde yansıttığı için orijinal oyun hissiyatından kopmadan Celeste’yi oynama fırsatı sunuyor.

Eğer zorlu ama tatmin edici bir platform oyununa dalmak istiyorsanız, Celeste’yi bu Türkçe çeviriyle oynamanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Yamayı indirip denedikten sonra görüşlerinizi ve geri bildirimlerinizi paylaşmayı unutmayın. Hatalar veya eksikler varsa, birlikte düzeltebiliriz.

Şimdiden herkese iyi oyunlar! 🎮🔥

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt
';