- Konular
- 45
1. Genel Kurallar:
TurkceYama.Org Yönetimi
- Forumun genel kuralları bu bölüm için de geçerlidir. Tüm kullanıcılar saygılı ve nazik bir üslup kullanmalıdır.
- Hakaret, küfür, argo dil ve diğer üyelere yönelik saldırgan tutumlar yasaktır. Uygunsuz davranışlarda bulunan üyeler uyarılabilir veya forumdan uzaklaştırılabilir.
- Yasadışı içerik, korsan yazılım veya yasadışı materyaller hakkında destek taleplerinde bulunmak yasaktır.
- Konu başlıklarınız açık ve sorununuzu belirtecek şekilde olmalıdır. Örneğin, "PS4 Türkçe Yama Kurulum Sorunu" gibi.
- Yardım isterken karşılaştığınız sorunu ayrıntılı bir şekilde açıklayın. Hata mesajları, sistem bilgileri ve yaptığınız adımlar gibi detayları ekleyin.
- Aynı sorunun birden fazla başlık altında tartışılmasından kaçının. Daha önce açılmış bir başlık varsa, o başlık altında devam edin.
- Yardım isteyen kullanıcılara yanıt verirken sabırlı olun ve çözüm önerilerinizi net bir şekilde açıklayın.
- Teknik konularda bilgi sahibi değilseniz, yanıltıcı bilgi vermekten kaçının. Diğer kullanıcılara yanlış bilgi verilmemesi önemlidir.
- Yardım etmeye çalışırken, kullanılan dilin anlaşılır ve basit olmasına özen gösterin. Teknik terimleri açıklayarak kullanın.
- Çözüm sağlanan konuların devamında, sonuç hakkında geri bildirim vermek teşvik edilir. Bu, gelecekte benzer sorunlar yaşayan diğer kullanıcılara da yardımcı olabilir.
- Konu sahibi olarak, verilen çözümleri denedikten sonra sonuçlar hakkında geri dönüş yapın. Böylece, destek sağlayanlar da çözümün işe yarayıp yaramadığını bilebilir.
- Forum kurallarına uymayan üyeler uyarılabilir, geçici olarak uzaklaştırılabilir veya forumdan kalıcı olarak yasaklanabilir.
- Uygunsuz içerikler veya davranışlarla karşılaştığınızda, durumu moderatörlere bildirmek için özel mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.
TurkceYama.Org Yönetimi