Türkçe Yama

Admin

Yönetici
Konular
151
Merhaba TurkceYama.Org kullanıcıları,

Bugün sizlere Dark Souls II: Scholar of the First Sin oyununun Türkçe yaması hakkında detaylı bir inceleme sunacağım. Oyun, Souls serisinin en zorlu ve atmosferik oyunlarından birisi olarak biliniyor. Ancak, Türkçe dil desteği olmadan oynayanlar için bazı zorluklar mevcut. Bu yüzden, Türkçe yama oluşturmaya karar verdim ve nihayetinde bu projeyi tamamladım.

Yama Süreci ve Sebebi:

Bu yamanın hazırlanmasındaki ana sebep, oyunun ücretsiz Türkçe çevirisinin olmamış olmasıydı. Yani, Türkçe oynamak isteyen birçok oyuncu gibi ben de oyunu İngilizce oynamak zorunda kalıyordum. Bu durumu değiştirmek amacıyla başladığım yama süreci oldukça uzun ve emek isteyen bir süreçti. İlk olarak, oyun içindeki item isimleri ve açıklamaları için daha önce Dark Souls 2 çevirisini yapmış olan KarapathiaN’ın çevirisini referans aldım. Ancak, çevirinin şifreli dosyalarla korunması nedeniyle, modlarla uyumsuzluk problemi yaşadım. Bu nedenle, uyumlu olabilmesi adına sıfırdan kendi yamamı oluşturdum.

1740216671193

1740216693097

Çeviri ve Düzenlemeler:

NPC diyalogları, item açıklamaları ve diğer metinler için DeepSeek ve manuel düzenleme yöntemlerini kullandım. Bu çeviriyi tamamen Türkçe bir deneyim sunacak şekilde tasarladım ve sonuçtan oldukça memnun kaldım. Ayrıca, font ve bölge isimlerini Photoshop ile düzenleyerek, daha iyi bir görsel uyum sağladım.

Klavye ve Fare Desteği:

Yamanın en önemli özelliklerinden birisi, klavye ve fare ile oynayanlar için eklediğim simgelerdi. "Oyun İçi Kontrol Ayarları" klasöründe, klavye ve fareyle oynayan oyunculara özel ayarlamalarla ilgili ekran görüntüleri mevcut. Bu da oyuncuların yamanın doğru şekilde çalışabilmesi için faydalı bir rehber oluyor. Ayrıca, Xbox ve Playstation simgeleriyle oynamak isteyenler için de ayrı dosyalar yer alıyor.

Yamanın Güncellenmesi:

Yama 1.3 sürümü 13.02.2025 tarihinde güncellendi. Bu güncelleme ile, İngilizce oynamak isteyenler için item, bölge ve stat isimlerini içeren ek klasörler de eklendi. Bu, özellikle Wiki üzerinden oyun hakkında bilgi alarak oynayanlar için oldukça kullanışlı bir seçenek.

Kurulum ve Ayar Önerileri:

Türkçe yamanın kurulumu oldukça basit. Yapmanız gereken tek şey, yama dosyalarını Steam\steamapps\common\Dark Souls II Scholar of the First Sin\Game dizinine atmak. Ayrıca, özellikle "Çift tıklamayı devre dışı bırak" ayarına dikkat etmeniz gerekebilir. Bu ayarı açık tutmazsanız, fare ile saldırı yaparken karakteriniz hareket etmeyebilir. Bu ayarı her oyun başlatıldığında manuel olarak kontrol etmeniz gerekecek.

Bu Türkçe yama, Türk oyuncular için oyunun daha erişilebilir hale gelmesini sağladı. Eğer Dark Souls II: Scholar of the First Sin oyununu Türkçe olarak oynamak isterseniz, bu yama en iyi çözümü sunuyor. Umarım bu yamadan memnun kalır ve rahatça oynayabilirsiniz.

İndirme Bağlantısı :
Gizli içerik
Bu içeriği görmek için beğenmeli ve cevap yazmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt
';