Dead Rising Deluxe Remaster Oyunu İncelemesi

Admin

Yönetici
Konular
45
2006 yılında lise öğrencisiyken bir alışveriş merkezindeki dükkanda saatlik ücret ödeyerek Xbox 360 oynayabilmek için sahip olduğum az miktardaki paramla aylarca ekran karşısında vakit geçirdim. Aradan birkaç ziyaret ve iki yıl geçtikten sonra Capcom’un Dead Rising adlı oyununu sadece yarım yamalak oynayan biri olmamak adına kendime bir oyun konsolu alacak kadar para biriktirdim. Yirmi yıla yakın bir süre sonra hâlâ keyif veren bir açık dünya zombi oyunu olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Tabii ki kusurları da yok değil. Dead Rising Deluxe Remaster serinin yeni bir oyunu olmasa da serinin kendine has üslubunu ve hem iyi hem de kötü anlamda tuhaf tasarım tercihlerinin yeniden yaşatılmasını sağlıyor.

1

Dead Rising Deluxe Remaster DRDR bir yeniden yapım değil. Başlıktan bu açıkça anlaşılabilir ancak son dönemde yeniden yapım ve yeniden düzenleme kavramları arasındaki çizgi bulanıklaştığı için oyunun büyük oranda orijinal haliyle aynı olduğunu vurgulamak istiyorum. Yapılan değişiklikler daha çok oyuncu deneyimini iyileştirmeye yönelik küçük ayarlamalar ve görsel anlamda güncellemelerle sınırlı kalıyor. Fakat oyunun temeli alışveriş merkezi ortamının boyutları, kaotik ara sahneleri ve baş karakter Frank West’in dövüş hareketleri gibi unsurlar olduğu gibi korunmuş. Bu da oyunun 2024 yılında hâlâ ne kadar cazip olduğu konusunda bir sınırlama getiriyor. Zira bazı mekanikler 2006 yılında bile garipti ve zamanla daha da eski hale gelmiş.

2

Capcom’un diğer zombi serisi Resident Evil'ın yanı sıra Romero’nun Ölülerin Şafağı filmine mizahi bir yaklaşım olarak tasarlanan Dead Rising Colorado'daki Willamette adlı bir alışveriş merkezinde başlayan zombi salgınını konu alıyor. Gazeteci Frank West bu olayı araştırmak üzere bölgeye gider, ancak kendisini onlarca hayatta kalanla birlikte alışveriş merkezinde kapana kısılmış halde bulur. Frank güvenli odadan çıktığı her seferinde zombi sürüleriyle karşı karşıya kalırken, zombi salgınının sebebini ortaya çıkarmak, kurtarma ekibi gelene kadar hayatta kalmak ve mümkün olduğunca çok kişiyi kurtarmak zorundadır.

3 1

Bazen bu görev bir mücevher dükkanının arka odasında ya da bir süpermarketin deposunda saklanan hayatta kalanları bulmayı içerir. Frank bu kişileri güvenli odaya geri götürmek zorundadır, ancak yapay zekası yetersiz olan NPC'lerin oyuncu olmayan karakterler beceriksizlikleri bu eskort görevlerini fazlasıyla sinir bozucu hale getirir. Neyse ki onlara yolda silah verebilir ve iyileştirebilirsiniz, ancak sınırlı envanter sistemi nedeniyle yanınıza ne alacağınızı ve grubun neye ihtiyaç duyduğunu dengede tutmak zorundasınız.Oyunun yalnızca bir yeniden düzenleme olması bu eski sorunların tekrar gün yüzüne çıkmasına neden oluyor. Oyun bazı hoş ayarlamalar sunmuş olsa da NPC müttefiklerin hayatta kalma yetilerine dair hiçbir iyileştirme yapılmamış. Gazeteci Frank savaş deneyimi yaşamış biri, ancak bu alışveriş merkezinde adeta bir bakıcı rolünü üstlenmiş gibi görünüyor.

Users who are viewing this thread

Geri
Üst Alt
';